HAR JAG TAPPAT MITT HÅR | Lovisasmammaliv
lovisaeklund

Lovisasmammaliv

Annons

HAR JAG TAPPAT MITT HÅR

Hår avfall efter amning är väldigt känsligt ämne för många mammor där ute. Året innan jag blev mammaledig så jobbade jag på på en frisörsalong som många kunder var nyblivna mammor. Jag fick verkligen se så många olika typer av håravfall och olika utväxta hår efter amning/ammande. Jag fick vara med om många som mådde så otroligt dåligt av detta.

Jag fick en frågan sist jag var hos BVC/rådgivningen av Adrians läkare om jag har tappas hår. Och jag upplevde att jag hade slutat tappa hår från det dagliga hårtappningen.  Det var så skönt att aldrig ha massa hår överallt på kläderna/bilen/golvet mm, och jag var glad över att jag var inte drabbad. Sen så kom bomben. Direkt efter att jag hade slutat amma så tappade jag ca hälften av mitt hår. Jag fick klippa det kortare för det såg tunt ut och jag mådde inte alls bra av detta. Jag kunde inte alls ha ner håret. Det var folk som påpekade att jag hade massa hår på tröjan och även om jag hade hästsvans så föll det massa. Jag började ha tofs för att det inte skulle märkas att det ramlade av massa hår men det gjorde ändå. Jag kunde bara dra igenom håret så kom det massor av hår i händerna och det tog aldrig slut, hur mycket jag än drog. Jag vill dela med mig en bild till er som jag tog nyss så ni förstår hur det är i min situation.

image

Detta är mitt hår idag. Här har jag en tajt hästsvans och ni ser att runt hela mitt ansikte har det börjat växa ut det som jag har tappat. Ni set att det är mycket med hår och i hela min hårbotten är det likadant. Jag uppskattar att jag har mycket med hår från förr så man syns inte det så bra!

Men jag har sett så mycket värre förändringar. De som har tappat all hår framtill ansiktet ända till öronen och de som har fläckar här och där till otroligt tunna hår och mer. För vissa ändas hårfärgen när det nya håret växer ut och kan ha ägarnas till lockigt eller rakt. Min frisörlärare sa till mig en gång att hon hade en bekant som hade tappat precis allt sitt hår efter sin gradivitet.

Jag tror att många av er kan känna igen sig i detta. Och ja, det är hårt. Det är bara hår kan man tänka. Men många upplever att deras hår betyder mycket för dem själva. Det är desar identitet på något sätt. Man har sin egna frisyr och hårkvalite som man trivs i och mitt i allt så förändras det och man blir obekväm i sig själv, och det finns inget man kan göra åt detta problem. Och om man är obekväm i sig själv så kan mera problem uppstå som jag har fått höra från mina kunder. Man vill inte gå ut i onödan och slutar göra det man tycker om och känns bekvämt.

Detta går dag för dag dessa tankarna kring detta för mig. Ibland tycker jag att jag själv kan se roligt ut och skratta åt det och ibland så önskar jag få tillbaka mitt hår som det var innan. Hoppas ni som mår dåligt av detta kan göra det bästa av saken och bearbeta er igenom detta. Kram till er❤️

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
lovisaeklund

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Hej Lovisa!
  Sofie på Babyshop här – den här månaden har vi tagit in en barnmorska som ska svara på frågor om amning. Ditt inlägg känns mitt i prick. Det du beskriver med håravfall efter amning och självkänsla är säkert någonting många är rädda för ska hända och jag undrar om du skulle vilja ställa en fråga till henne? Din fråga + hennes svar kommer ligga på vår blogg blog.babyshop.se .

  Snälla hör av dig på mailen som tillhör kommentaren om du tycker att det låter det minsta intressant, det hade varit kul att ha med dig!

  /Sofie på Babyshop

  1. lovisaeklund
   lovisaeklund

   Hejsan! Såg er kommentar först nu då när jag måste ha missat detta! Så roligt att höra att ni tyckte om detta. Jag kan med glädje vara med och ställa frågor till henne om detta är ännu aktuellt. Kram

Annons
stats